Resultaten voor witte pigmentvlekken

witte pigmentvlekken
pigmentvlekken
pigmentvlekken
Idiopathische gutatte hypomelanose Huidarts.com.
We zien meerdere kleine ronde scherp begrensde porcelein-witte vlekjes waarvan de grootte wisselt van 0.2 mm tot 6.0 mm onregelmatige verspreid op de voorzijde van de armen en benen. Als je een typische vlek onder een vergrootglas bekijkt, blijken de huidlijnen te zijn verdwenen. Opvallend is dat de vlekjes niet samenvloeien tot één grote witte vlek; dit is dus het grote onderscheid met vitiligo.
jeroen bosch
Vitiligo: witte vlekken op je huid Gezondheidsnet.
Vitiligo: witte vlekken op je huid. Auto-immuunziekte waarbij pigment ontbreekt. Remco Faasen Gepubliceerd: 03-04-2013 Gewijzigd op: 08-12-2016. Waarschijnlijk ben je wel eens iemand tegen het lijf gelopen met melkwitte vlekken op bijvoorbeeld de handen. Die vlekken zijn het gevolg van een chronische huidziekte waarbij pigment ontbreekt: vitiligo.
ExpressVPN
Huidconsult.
Witte vlekken lichaam. U heeft gekozen: Bijna hele lichaam, witte vlekken. Er zijn witte grillige vlekken, die niet bruin kleuren in de zon. Er is geen schilfering. Grootte kan varieren van 1cm tot wel tien centimeter. De vlekken kunnen overal voorkomen.
webhosting
Pityriasis versicolor: gistvlekken in de zomer Dr. Jetske Ultee.
Pityriasis versicolor: gistvlekken in de zomer. Heb jij in de zomer last van donkere of juist lichtere vlekken van verschillende grootte op je hals, borst en/of rug? En lijken ze op pigmentvlekken, maar verdwijnen ze in de winter weer? Dan heb jij misschien wel pityriasis versicolor.
Pigmentvlekken Informatie en behandeling.
Hierdoor wordt de huid op de plek niet bruiner, maar lichter. Er ontstaan witte vlekken op de huid. Erfelijkheid kan een grote rol spelen bij het ontstaan van vitiligo. Bij witte pigmentvlekken ontbreekt het pigment. Een zwangerschapsmasker is een grote vlek in het gezicht.
Witte vlekken op huid Gratis advies Huisartskliniek.
Naast het feit dat de witte vlekken verschillende oorzaken hebben, zien ze er ook niet hetzelfde uit. Afhankelijk van de oorzaak komen de vlekken veel voor op bijvoorbeeld de armen, het gezicht of juist de romp. Globale en mogelijke kenmerken van de witte pigmentvlekken.:
Soorten huidvlekken.
Pigmentvlekken zijn bijvoorbeeld geboortevlekken, moedervlekken, sproeten, melasma en levervlekken/ouderdomsvlekken. Een moedervlek is een opéénhoping van pigmentvormende cellen op de huid. Tot je 40ste jaar kunnen er nieuwe moedervlekken ontstaan. Moedervlekken zijn goedaardig zolang ze niet opvallend van kleur of vorm veranderen. Een dyplastische moedervlek betekent dat deze onrustig is, dus verandert. Als de moedervlek jeukt, pijn gaat doen of gaat bloeden dan is het zeer aan te raden om langs je huisarts te gaan. Sproeten bestaan uit een pigmentophoping in de onderste laag van de opperhuid. Iedereen heeft ze maar het is genetisch vastgesteld hoeveel je ervan hebt. Ze ontstaan in de kindertijd, vooral bij mensen met een licht huidtype en bij roodharigen. Onder invloed van zonlicht komen ze meer naar voren. Bij een teveel aan pigment kan hyperpigmentatie ontstaan. Dit geeft donkere vlekken op de huid. Bij een tekort aan pigment kan vitiligo ontstaan erg zeldzaam. Dit zijn witte vlekken die niet meekleuren in de zon.
Witte vlekken op de huid: oorzaken van witte huidvlekjes Mens en Gezondheid: Aandoeningen.
Idiopathische guttata hypomelanosis: Huidziekte met vlekjes Idiopathische guttata hypomelanosis IGH is een veel voorkomende huidaandoening met onbekende oorzaak waarbij witte vle. Gele vlekken uit witte kleding verwijderen Niets is zo vervelend dan een lelijke vlek in je mooie witte kleding.
Witte vlekjes op je huid Huid Furrow. arrow. circle. meta-comments. meta-date. meta-heart. meta-tag. navigation. play. quote. social-facebook. social-instagram. social-pinterest. social-twitter. socia
Het is totaal onschuldig en de kleine, witte vlekjes zie je vaak op terug op je armen en benen. Bij hypomelanosis guttata is er sprake van ronde, witte vlekjes op je huid, die meestal niet groter zijn dan een paar millimeter.
WITTE PLEKKEN OP DE HUID huidinfo.nl uitleg van de dermatoloog.
Tot de eerste verschijnselen van tubereuze sclerose behoren lichte plekken op de huid, meestal op de romp gelokaliseerd. foto: huidafwijkingen bij tubereuze sclerose Andere aandoeningen met witte vlekken. Bij confettihuid ontstaan er in de loop der jaren talloze witte plekjes op de huid, met name op de aan zonlicht blootgestelde huid aan armen en benen.

Contacteer ons