Meer resultaten voor pigment huid

pigment huid
Wat zijn pigmentvlekken en waardoor kunnen ze ontstaan? Dr. Van der Hoog.
Pigment wordt in de huid gevormd door de melanocyten pigmentvormende cellen. Het is erg belangrijk dat het lichaam pigment aanmaakt. Pigment beschermt ons namelijk tegen de UV-stralen van de zon. Wanneer je veel in de zon zit wordt er door het lichaam ter bescherming veel pigment aangemaakt.
Huid
Pigmentvlek verwijderen Huidverbetering laserbehandelingen Huidkliniek De Vliet Huidverbetering laserbehandelingen Huidkliniek De Vliet.
Het is een huidaandoening waarbij sprake is van te veel pigment in de menselijke huid. Het belangrijkste pigment in de menselijke huid is melanine; een zogenoemd biologisch pigment. Daarnaast speelt ook ijzer een rol als pigment. Melanine kan zich bevinden in de opperhuid, doordat de melanocyten meer pigment produceren sproet of doordat er meer pigmentcellen aanwezig zijn moedervlek.
rimpels
Pigmentstoornissen Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.
Hoe ontstaan pigmentstoornissen? Pigment, ook wel melanine genoemd, is een kleurstof die kleur geeft aan je haren, de iris van je oog en aan je huid. Naarmate het lichaam ouder wordt, kunnen hormoonveranderingen, stress en vochtgebrek de aanmaak van pigment stimuleren.
Jogger
Pigmentvlekken: oorzaken, behandeling en voorkomen Mens en Gezondheid: Beauty.
Als de huid erg veel in de zon komt kunnen de pigmentvormende cellen een overreactie geven: er wordt dan teveel pigment aangemaakt dat bovendien ongelijkmatig wordt verdeeld. Er ontstaan ophopingen van pigment hyperpigmentatie die te zien zijn als donkere vlekken: pigmentvlekken.
Pigmentvlekken verwijderen Praktijk voor Huidtherapie Simone De Wildt.
De pigmentvlekken zullen verminderen of verdwijnen, waardoor de huid een egaler aanzien krijgt. Er zijn veel factoren die bepalend zijn voor het eindresultaat, zoals de diepte van het pigment, de locatie, de ontstaanswijze, de vorm, intensiteit van kleur, uw huidtype en uw zongedrag.
Pigmentvlekken in het gezicht Huidarts.com.
Hoewel we niet pretenderen volledig te zijn in onze informatie, bevat de website honderden kleuren en uitprintbare informatiebrochures over de huid, huidaandoeningen en behandelmethoden. Huidarts.com wordt onderhouden door gerenommeerde dermatologen van Nederland zodat je altijd op de hoogte bent van de meest actuele en betrouwbare informatie.
Behandeling van oppervlakkige en diepe pigmentvlekken Huidzorg Houten.
Vitamine A-zuur heeft het vermogen om o.a. de pigmentcellen regelmatiger over de huid te verspreiden en deze tot rust te brengen. Bij zeer hardnekkig pigment kan hydrochinon toegevoegd worden. Hydrochinon bleekt de pigmentvlekken, maar zorgt er ook voor dat de pigmentcellen geen nieuw pigment meer afgeven.
Hyperpigmentatie pigmentvlekken: Eucerin.
Hyperpigmentatie wordt veroorzaakt door een overproductie van melanine, het pigment dat onze huid, ons haar en onze ogen hun natuurlijke kleur geeft, in delen van de huid. Deze overproductie wordt in gang gezet door verschillende factoren, maar de belangrijkste hiervan kunnen worden herleid tot blootstelling aan de zon, genetische factoren, leeftijd, hormonale invloeden en huidletsel of ontstekingen.
Pigment aandoeningen Dermacure Praktijk voor de huid laser en oedeemtherapie.
De hormonen oestrogenen progesteron spelen in ieder geval vaak een belangrijke rol. Daarnaast heeft zonlicht een grote invloed, gelet op de lokalisatie van de pigmentvlekken en de afname van de vlekken in de winter. Vitiligo is een aandoening waarbij zowel de huid en haar pigment verliezen.
Huid Wikipedia.
De cellen van de epidermis bevatten meestal grotere of kleinere hoeveelheden pigmentkorrels. Wanneer huid regelmatig aan zonlicht met ultraviolette straling wordt blootgesteld, wordt in de huid meer pigment gevormd en wordt de huid meer getint. Het pigment absorbeert de ultraviolette straling en voorkomt zo schade aan het onderliggend weefsel.

Contacteer ons